Четвер, 05 жовтня 2017 12:26

На українському моторинку з'явився новий лідер продажів

Як повідомляє AUTO-Consulting, за підсумками 9 місяців 2017 року на українському ринку мотоциклів зафіксовано зростання продажів на 21% в сегменті нової техніки, а імпорт б-в мотоциклів виріс на 32,5%.

Динамічно зростали майже всі сегменти моторинку, але в цьому сезоні сталася ще одна сенсація: змінився багаторічний лідер продажів.

Сезон 2017 року почався для моторинку дуже непросто. Перші місяці ознаменувалися спадами продажів, пік яких припав на лютий, коли фіксувалося зниження ринку на 39%. Дуже слабкими були і весняні місяці. Уже в активному квітні спад продажів продовжився і склав 1,3%.

Влітку справи у дилерів мототехніки пішли краще, але справжній прорив стався лише під кінець сезону: в серпні і вересні ринок просто вибухнув і ріс на 60-69%. В результаті мототрейдери змогли не тільки надолужити втрати початку року, але і поліпшити показники минулого року на 21%.

Більш того, в Україні визначився і новий лідер моторинку - це техніка Spark. Його дилери за підсумками 9 місяців нарости продажу на 108%, а в останньому кварталі додали взагалі в 3 рази. Слідом за Spark розташувався Musstang з ростом 18%. Правда, в останні місяці він додав в збуті відразу на 76%.

А ось торішній лідер - бренд Viper за підсумками 9 місяців виявився взагалі на 3-му місці зі спадом -44%.

Його вже атакують Lifan Shineray, які в цьому сезоні росли на 118 і 180% відповідно.

Якщо говорити комплексно, то китайські бренди зайняли 86% українського моторинку і збільшили продажі на 14,6%.

Активно нарощують продажі і індійські мотоцикли. Сумарно вони зайняли 4,5%, але продемонстрували фантастичне зростання в обсягах.

Лідером же серед іменитих брендів стала Honda. яка додала в продажах 11,5%. Слідом ідуть Kawasaki і Yamaha.

Стабільно показали себе дилери BMW, які готують прорив вже на наступний сезон. Адже в їх активі в останній місяць вже з'явилася модель G 310R, яка незмінно вистрілить в наступному році.

Additional Info

MotoNEWS