Четвер, 13 грудня 2018 14:17

Suzuki прощається з Hayabusa

Як стало відомо MotoNews.com.ua, японці завершили виробництво гіпербайка.

Після 20 років успіху на заводі Suzuki зупинено виробництво легендарного гіпербайка Hayabusa.

Багато років мотоцикл був королем швидкості, проте сьогодні цього замало. Тепер виробникам мототехніки необхідно також орієнтуватися на норми шкідливого вихлопу. З 1 січня 2016 року набули чинності вимоги Євро-4, яким модель ніколи не відповідала. Тому байк перестали продавати на території ЄС. Втім, поставки на інші ринки не припинялися.

Тепер же боси фірми прийняли остаточне рішення про зупинку виробництва гіпербайка. Днями з конвеєрів фабрики зійшов останній екземпляр Hayabusa, а дилерам доручено протягом наступного року розпродати залишки. Про це повідомляє MotoNews.com.ua.

Не виключено, що найближчим часом світ побачить нове покоління мотоцикла, чутки про швидку появу якого з'явилися ще пару років назад. Очікується, що в серці апарату буде встановлений турбомотор потужністю понад 200 сил, що працює в парі з автоматичною або напівавтоматичною трансмісією, а в списку опцій - найсучасніша електроніка. В цілому ж основним конкурентом новинки стане Kawasaki Ninja H2.

Ось тільки ніяких даних про появу нової генерації Suzuki Hayabusa поки немає. Не виключено, що байк буде представлений до кінця наступного року, а його продажі почнуться не раніше 2020-го.

MotoNEWS