Четвер, 03 січня 2019 12:08

Пам'ятник BMW G650X

Як стало відомо MotoNews.com.ua, мотоцикл встановлений у Австрії.

Іноді подорож мотоцикла може бути дуже довгою. Як, наприклад, BMW G650X, який має багату історію, але при цьому не проїхав жодного кілометра.

18 січня 2007 року вантажне судно MSC Napoli опинилося в скрутному становищі біля берегів Бранскомба, Англія, через погану погоду. Капітан віддав наказ наблизитися до берега, але кілька контейнерів, в тому числі з сімнадцятьма баварськими мотоциклами, опинилися за бортом. Трохи пізніше їх прибило до берега, де місцеві швидко «приробили ноги» вмісту.

Свідками події стали троє друзів. Джек, Тім і Джеймі швидко зорієнтувалися і вирушили на мародерство. В результаті один з байків вони вирішили залишити собі як сувенір.

Трохи пізніше BMW Motorrad оголосив нагороду за повернення байків законному власнику, але «шукачі скарбів» відмовилися віддавати апарат. Вони заявили, що залишать техніку в собі в якості оплати за ремонт пляжу. Про це повідомляє MotoNews.com.ua.

BMW подав на британців в суд, але через два роки представники марки вирішили відмовитися від претензій. Ну а мотоцикл за весь цей час не проїхав жодного кілометра.

У квітні 2018 року художник Крістіан Космас Майер дізнався про цю історію. Він відправився до Великобританії і викупив у трьох друзів мототехніку. Тепер вона красується в скляному кубі на березі Дунаю в Австрії як постійний арт об'єкт.

MotoNEWS