Понеділок, 10 грудня 2018 11:04

Глава Ducati обіцяє більше моделей з V4

Як стало відомо MotoNews.com.ua, Клаудіо Доменікалі поділився планами на майбутнє.

Генеральний директор Ducati Клаудіо Доменікалі поділився планами марки на майбутнє. За словами топ-менеджера, інженери фірми вже приступили до розробки цілої лінійки мотоциклів з мотором V4.

«Ми випустимо 29 новий моделей протягом наступних п'яти років. Ми продовжимо розробку нових версій вже існуючих продуктів, але також входити в сегменти, в яких зараз не перебуваємо. В рамках цього плану ми станемо використовувати двигун Stradale на різних платформах », - розповів Доменікалі.

Поки що ніяких подробиць про наступне байці з 211-сильним V4 об'ємом 1103 см3 глава італійського бренду не розкриває. Однак очікується, що ним стане нейкед, стритфайтер або турист. Також Клаудіо натякнув, що 998-кубовий Panigale V4, омологаційної версія якого побачить світ наступного року, здивує публіку. Про це повідомляє MotoNews.com.ua.

«Ми все приємно здивовані розвитком нашого V4. Це було непросте завдання - зберегти потужністю при зменшенні обсягу, але мотор відмінно відреагував на зміни. Багато в чому це найсучасніший апарат з усіх, що ми коли-небудь розробляли », - зазначив топ-менеджер.

А ось розробка «зеленого» мотоцикла не є пріоритетом для Ducati. Але не виключено, що через кілька років норми будуть досить посилені і керівництво VW Group наполягатиме на розробці електробайка. Але в будь-якому випадку він буде набагато гірше, ніж всі випускаються сьогодні моделі з бензиновими ДВС.

«Дуже складно обдурити хімію. Сьогодні ми замінюємо 15 літрів палива акумуляторами масою 150 кг », - додав Клаудіо Доменікалі.

MotoNEWS