Четвер, 13 грудня 2018 14:17

EBR повернеться з лімітованою серією байків

Як стало відомо MotoNews.com.ua, найближчим часом можуть початися продажі моделі 1190RR.

На початку 2016 року стало відомо, що американську фірму Erik Buell Racing продали з аукціону. З тих пір в мережі регулярно з'являлися новини то про запуск нової моделі, то про продовження збірки добре відомих любителям мотоциклів спортбайков. Але в першій половині 2017 го новий власник прийняв рішення повністю ліквідувати бренд, а всі активи розпродати.

Тепер же EBR, наче Фенікс, готовий повстати з попелу. Керівництво компанії оголосило про намір запустити дрібносерійне складання спортивного 1190RR, причому в трьох різних модифікаціях. Про це повідомляє MotoNews.com.ua.

«Ми збираємося зберегти знаковий бренд. Наш підхід полягає в тому, щоб зберегти якість і високу продуктивність, при цьому стати ексклюзивними, як Lotus, Bugatti або Koenigsegg. 1190RR - це перша модель, яка буде повернута з мертвих, але на цьому ми не зупинимося », - розповів Білл Мелвін, який купив фірму у Еріка Бьюелл два роки тому.

Модель розроблялася під особистим керівництвом голови марки і відрізнялася кількома цікавими рішеннями. Зокрема, можливістю зберігати паливо всередині алюмінієвої рами, щоб змістити центр ваги і поліпшити керованість.

Точна дата прем'єри відродженого EBR 1190RR поки не повідомляється.

MotoNEWS